Tapahtuman tuottaminen kriketin MM-karsintoihin

Projekti tuotettiin Suomen krikettiliitolle ja Kansainväliselle krikettiliitolle (ICC). Kriketti on monien mittareiden mukaan maailman toiseksi suurin urheilulaji. Vaikka Suomessa kriketti ei lukeudu valtalajien joukkoon, on kotimaassakin yli 1000 lisenssipelaajaa sekä jatkuvasti kehittyvä miesten maajoukkue.

Kriketin nykyisin suosituimman T20-pelimuodon MM-karsinnat myönnettiin järjestettäväksi Suomeen alun perin jo vuonna 2020. Koronapandemian takia kaksi kertaa siirretyt kilpailut järjestettiin lopulta heinäkuussa 2022 Keravalla ja Tikkurilassa. Suomessa pelattiin kaksi Euroopan karsintalohkoa.

12 pelipäivää, 20 maajoukkuetta

Lähtökohta ja tavoitteet

Askel Sports vastasi projektissa tapahtumatuotannosta. Käytännössä vastasimme kaikesta, mitä tapahtui kentän ulkopuolella. Työkuvaamme kuului mm. turvallisuussuunnittelua, vapaaehtoisorganisaation kokoamista ja johtamista, markkinointia sekä oheistapahtumien järjestämistä.

MM-karsinnat olivat suurin Pohjoismaissa järjestetty krikettiturnaus koskaan. 20 maajoukkueen turnauksen järjestelyorganisaatio oli kohtuullisen pieni. Yleisötavoitteita ei tapahtumalle siksi asetettu, vaan tavoitteena oli onnistuneen tapahtuman järjestäminen, jossa itse peli oli keskiössä.

Maailman toiseksi suurin laji

Ratkaisu ja otetut askeleet

Karsintaturnauksen järjestäminen alkoi Askel Sportsin osalta tammikuussa 2022. Iso vaihe painettiin silmään sopimuksen mukaisesti toukokuussa. Tiiviistä aikataulusta johtuen keskittyminen tapahtumajärjestelyissä oli käytännön asioissa ja pelitapahtumien onnistuneessa järjestämisessä. Tapahtumamarkkinointia ei valitettavasti tällä kertaa voitu toteuttaa isossa mittakaavassa.

Pienestä organisaatiosta huolimatta tapahtuma vedettiin onnistuneesti läpi. Kansainvälisen krikettiliiton palautteen mukaisesti kyseessä oli esimerkkiturnaus kaikille muille MM-karsintaturnauksille.

Kaikkien aikojen MM-karsinnat

Asiakkaan kommentti

”MM-karsinnat oli meille historiamme suurin ponnistus. Askel Sports oli tapahtumassa korvaamaton apu, jota ilman emme olisi voineet tapahtumaa toteuttaa.

Olemme todella tyytyväisiä Askeleen panokseen. Uusia ideoita, intohimoista suhtautumista ja itsensä peliin laittamista, siitä on Askel Sports tehty.”

Andrew Armitage ja Maija Scamans
puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja, Suomen krikettiliitto

Kiinnostuitko yhteistyöstä kanssamme?

Julius Jousi
pelinjohtaja, perustaja

+358 (0) 50 331 7124

   

Henri Pelkonen
lukkari, perustaja

+358 (0) 40 537 1449