Menestyvä seuratuki­hakemus

Ylöjärven Ilves on vuonna 1990 perustettu ylöjärveläinen urheiluseura, jonka perustoiminta pyörii vahvasti jalkapallon, futsalin ja salibandyn parissa. Missionsa ”elinikäinen yhteinen harrastus” mukaisesti seuran tulevaisuuden tavoitteena on olla liikuttamassa ylöjärveläisiä vauvasta vaariin.

Projektin päämääränä oli luoda Ilvekselle menestynyt hakemus Opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaan seuratoiminnan kehittämistukeen, jonka tavoitteena on mm. lisätä lasten ja nuorten liikuntaharrastusta. Askel Sports vastasi hankkeen suunnittelusta seuran kanssa sekä hakemuksen kirjoittamisesta.

Teemana drop out

Lähtökohta ja tavoitteet

Ylöjärven Ilveksen hankkeen lähtökohtana oli murrosikäisten lasten pitäminen mukana seuratoiminnassa. Pääajatuksena oli nuorten matalan kynnyksen toiminnan lisääminen ja drop out -ilmiön kitkeminen. Hanketta ohjasi halu luoda nuorille edellytyksiä ja toimintamuotoja normaalia seuratoimintaa omatoimisemman liikunnan harrastamiseen.

Askel Sportsin tavoitteeksi annettiin luoda konkretiaa hankkeen ympärille sekä kirjoittaa sen pohjalta Opetus- ja kulttuuriministeriön vakuuttava hakemus seuratoiminnan kehittämistukeen. Projekti sisälsi ajatusten pallottelua seuran kanssa, hankkeen ideointia, talouslukujen pyörittelyä sekä hankekirjoittamista.

Meidän seura, meidän juttu

Ratkaisu ja otetut askeleet

Ylöjärven Ilvekselle päätettiin luoda hanke, joka panostaa seuratoiminnasta pudonneisiin tai putoamassa oleviin nuoriin. Hankkeen pääajatuksena olivat ryhmät, joissa nuoret kokisivat voivansa harrastaa vapaasti liikuntaa ilman ulkopuolisia painetekijöitä, mutta saaden kuitenkin laadukasta ohjausta. Harjoitusten sisällön suunniteltiin kumpuavan nuorten toiveista, joita käsiteltäisiin säännöllisesti järjestettävissä kahdenkeskisissä tapaamisissa harrastajan ja ohjaajan välillä.

Näiden ajatusten pohjalta kirjoitettu hakemus menestyi hyvin ja sai Opetus- ja kulttuuriministeriötä 13 000 euron tuen projektin edistämiseen.

13 000 euroa seuran kehittämiseen

Asiakkaan kommentti

”Askel Sportsin kanssa seuratuen hakeminen sujui vaivattomasti ja ammattitaitoisesti. Päätöstä seuratukihakemuksen ulkoistamiseen helpotti provisiopohjainen hinnoittelu, joka kertoi kavereiden luottamuksesta omaan toimintaansa. Laadukas hakemus vakuutti meidät, ja mikä parasta, myös Opetus- ja kulttuuriministeriön.”

Otso Lepomäki
toiminnanjohtaja, Ylöjärven Ilves ry.

Kiinnostuitko yhteistyöstä kanssamme?

Julius Jousi
pelinjohtaja, perustaja

+358 (0) 50 331 7124

   

Henri Pelkonen
lukkari, perustaja

+358 (0) 40 537 1449