Lasten Lumipäivät — Yli 13 000 lasta liikkeellä lumella

Suomen Hiihtoliitto ry on hiihtolajien Suomen kattojärjestö ja Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) jäsenjärjestö. Sen alaisuuteen kuuluvat maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty.

Yhteistyömme koskee Hiihtoliiton järjestämää Lasten Lumipäivät -kiertuetta, jonka tavoitteena on tutustuttaa erityisesti alakouluikäisiä lapsia lumella liikkumiseen. Vastasimme kiertueen toteutuksesta kaudella 2018-2019 ja koordinoimme sitä jälleen kuluvalla kaudella.

28 tapahtumaa yhtä monella paikka­kunnalla

Lähtökohta ja tavoitteet

Kausi 2018-2019 oli kiertueen viides. Hiihtoliiton asettamana tavoitteena oli kasvattaa kiertuetta entisestään niin osallistujamääriltään kuin tapahtumapaikkakunniltaan. Määrällisten tavoitteiden lisäksi toiveena oli kehittää kiertueen viestintäsisältöjä ja kumppaniyhteistyötä.

13 800 osallistujaa

Ratkaisu ja otetut askeleet

Koska paikalliset järjestäjät olivat suuressa roolissa, panostimme kiertueella heidän tukemiseensa. Tuotimme järjestäjille tukimateriaaleja tapahtumajärjestelyihin ja neuvoimme heitä tapahtumien markkinoinnissa. Saimme rakennettua yhdessä järjestäjien ja Hiihtoliiton kanssa kaikkien aikojen suurimman Lasten Lumipäivät -kiertueen, jossa oli mukana noin 13 800 osallistujaa 29 eri paikkakunnalla. Osallistujamäärä rikkoi kiertueen vanhan ennätyksen noin 2000 henkilöllä.

Kiertueen viestintää teimme suunnitelmallisesti ja otimme mukaan uutena viestintämuotona Facebookin livelähetykset tapahtumista. Myös yhteistyökumppanit otettiin kiertueella entistä näkyvämmin mukaan viestintään. Fyysisesti tapahtumia kiertänyt koordinaattori otti talven aikana yhteensä 696 764 askelta.

696 764 askelta

Asiakkaan kommentti

”Askel Sports hoiti kiertueen koordinoinnin erinomaisesti. Heidän osaltaan työ hoitui erittäin itseohjautuvasti ja tapahtuma­järjestäjien vaihteleviin tarpeisiin vastattiin kiitettävästi. Kiertueella huolehdettiin aktiivisesti ja laadukkaasti tapahtumien viestinnästä ja kumppaniyhteistyöstä.

Askel Sports analysoi monipuolisesti tapahtumia ja kehitti niitä niin lasten liikkumisen, käytännön järjestelyjen, viestinnän kuin markkinoinninkin näkökulmasta. Voimme lämpimästi suositella yritystä vastaaviin toimeksiantoihin.”

Sandra Sirén
seurakehittäjä

Kiinnostuitko yhteistyöstä kanssamme?

Julius Jousi
pelinjohtaja, perustaja

+358 (0) 50 331 7124

   

Henri Pelkonen
lukkari, perustaja

+358 (0) 40 537 1449