Ammattimai­set urheilija­esittelyt voimistelu­seuralle

Espoon Telinetaiturit ry on laajaa ja monipuolista voimistelu­­toimintaa järjestävä seura. Vuonna 1978 perustettu EsTT järjestää sekä harraste- että kilpatoimintaa, ja seuran urheilijoita on nähty jopa olympialaisissa asti. Osoituksena toiminnan laadusta on Olympiakomitean myöntämä Tähtiseuran tunnustus.

Projektin päämääränä oli laatia Espoon Telinetaiturien edustusurheilijoista ja -joukkueista ammattimaiset esittelyt seuran verkkosivuille.

Edustus­urheilijat ja
-joukkueet estradille

Lähtökohta ja tavoitteet

Espoon Telinetaitureilla on edustusurheilijoita ja -joukkueita useissa eri voimistelulajeissa. Askel Sports sai tehtäväkseen laatia kaikista yhtenäiset ja tyylikkäät esittelyt.

Esittelyiden piti antaa ammattimainen kuva seurasta sekä sen urheilijoista ja joukkueista. Lisäksi niiden toivottiin lisäävän niin seuran sisäistä kuin sen ulkopuolista kiinnostusta urheilijoihin ja joukkueisiin.

Tavoitteena oli myös kasvattaa omien jäsenten seuraa kohtaan kokemaa ylpeyttä. Esittelyiden haluttiinkin ilmentävän näyttävästi EsTT:n kilpapolun kirkkainta tasoa sekä tarjoavan läheltä löytyviä esikuvia etenkin seuran nuoremmille voimistelijoille.

Askel Sports sai vapaat kädet esittelyiden toteuttamiseen.

Visuaalinen ja informatii­vinen kokonaisuus

Ratkaisu ja
otetut askeleet

Askel Sports suunnitteli kattavat haastattelut, jotka räätälöitiin lajimuodon mukaan. Joukkueiden tapauksessa haastatteluun vastasivat valmentajat. Aineiston pohjalta urheilijoista ja joukkueista kirjoitettiin esittelyt sekä laadittiin urheilijakortit.

Yksilöllisyyttä ja persoonia tuotiin esiin sekä esittelyn tekstisisällön kautta että visuaalisesti. Kaikista urheilijoista ja joukkueista otettiin kuvat ammattikuvaajan johdolla, ja esittelyihin pyrittiin tuomaan eloa kuvausvalinnoilla. Profiilikuvien maustamista varten urheilijoita pyydettiin ottamaan mukaan valitsemansa tärkeä esine, ja kuvia napattiin myös tilanteen mukaan esittelyihin sopivista suorituksista.

Sisällöt ovat helposti hyödynnettävissä esimerkiksi sosiaalisen median julkaisuissa. Lopputulosta voi ihailla Telinetaiturien sivuilla!

Yhteistyö alkoi syksyllä 2021, jonka jälkeen esittelyitä on myös tarvittaessa täydennetty ja muokattu vastaamaan mahdollisia muutoksia.

Oman seuran huiput
= seuran omat esikuvat

Asiakkaan kommentti

”Yhteistyö Askel Sportsin kanssa oli vaivatonta ja mutkatonta. Sovitut asiat tapahtuivat, ja esittelyissä oli hyviä innovaatioita. Myös urheilijat ja joukkueet kokivat prosessin antoisaksi.”

Olli-Pekka Lintula ja Kira Lindqvist
toiminnanjohtaja / kilpatoiminnan koordinaattori, EsTT

Kiinnostuitko yhteistyöstä kanssamme?

Julius Jousi
pelinjohtaja, perustaja

+358 (0) 50 331 7124

   

Henri Pelkonen
lukkari, perustaja

+358 (0) 40 537 1449