Vastuullisuusteemat tapetilla – Askel tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja

Vastuullisuus on ajankohtainen teema paitsi laajemmin yhteiskunnassa, myös liikunnan ja urheilun maailmassa. Yhä useammin on tarpeen perustella, miksi toiminta on arvokasta, ja ajoittaiset suurta mediahuomiota saaneet ylilyönnit tai lieveilmiöt ovat pahimmillaan saaneet osan kyseenalaistamaan vastuullisuuden toteutumisen urheilussa ja liikunnassa.

OKM:n liikuntaa edistävien järjestöjen yleisavustuksesta 15 % jaetaan vuonna 2024 vastuullisuuskriteerien perusteella. Kilpailu vapaa-ajasta on myös entistä tiukempaa ja harrastajien ja perheiden odotukset yhä suurempia. Se, mikä on joskus riittänyt, ei riitäkään enää 2020-luvulla, ja vastuullisuudenkin rimaa on korotettu.

Toisaalta vastuullisuuteen panostaminen voi toimia myös vetovoimatekijänä. Turvallinen ja laadukas harrastus voi erottautua edukseen, ja esimerkiksi työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita on helpompi saada, kun vastuullisuudesta on huolehdittu ensiluokkaisesti. Vastuullisuuden edistämisessä ei olekaan kyse pelkästä velvollisuudesta.

Askel Sports haluaa kantaa kortensa kekoon ja auttaa urheilu- ja liikuntatoimijoita vastuullisuuden edistämisessä sekä siihen liittyvien toimenpiteiden dokumentoinnissa.

Tarjoamme kaikille liikunta- ja urheilualan organisaatioille maksutta tunnin pituisen konsultoinnin, jossa käymme läpi muun muassa vastuullisuusteemojen toteutumista organisaatiossa, vastuullisuuden dokumentointia ja muita vastuullisuuskysymyksiä tarpeiden mukaan.

VARAA AIKA MAKSUTTOMAAN KONSULTOINTIIN

Maksuttoman konsultoinnin lisäksi Askel Sports tarjoaa muitakin vastuullisuusteemaan liittyviä palveluita:

  • Vastuullisuusselvitys: voimme tehdä esimerkiksi kyselyyn perustuvan selvityksen vastuullisuuden toteutumisesta organisaatiossanne
  • Vastuullisuusasiakirjat: voimme päivittää vastuullisuussuunnitelmanne tai laatia uusia asiakirjoja
  • Vastuullisuuskoulutukset: voimme kouluttaa henkilöstöänne tai jäseniänne vastuullisuuteen liittyvistä teemoista

Kerromme mielellämme tarkemmin näistä mahdollisuuksista, joten voit olla yhteydessä matalalla kynnyksellä. Yhteystietomme löydät rullaamalla sivua alemmas.

 

Askel Sports on urheilutoimijoille suunnattu yritys, joka tarjoaa markkinointi-, viestintä-, hallinto- ja tapahtumapalveluja mm. seuroille ja lajiliitoille. Vastuullisuuteen liittyen olemme mm. rakentaneet ja päivittäneet lajiliittojen vastuullisuusohjelmia sekä tehneet vastuullisuutta käsitteleviä kyselyitä seuroille ja liitoille. 

Julius Jousi
pelinjohtaja, perustaja

+358 (0) 50 331 7124

   

Henri Pelkonen
lukkari, perustaja

+358 (0) 40 537 1449